طغان (ورامین)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از طغان (ورامين))
طغان (ورامین)
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانتهران
شهرستانورامین
بخشبخش جوادآباد
دهستانبهنام عرب جنوبی
طغان (ورامین) بر ایران واقع شده‌است
طغان (ورامین)
۳۵°۱۱′۰۸″شمالی ۵۱°۴۰′۰۲″شرقی / ۳۵٫۱۸۵۵۳°شمالی ۵۱٫۶۶۷۱۳°شرقی / 35.18553; 51.66713
مردم
جمعیت۶۶۲ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۲۶۲۲۱۱

طغان ( طغان شهر )، روستایی از توابع بخش جوادآباد شهرستان ورامین در استان تهران ایران است.

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان بهنام عرب جنوبی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۵۳ نفر (۱۷۷خانوار) بوده‌است.

تاریخچه[ویرایش]

یکی از روستا های قدیمی ورامین می باشد که قدمت دیرینه ای دارد . در تاریخ اجتماع دوره قاجار ورامین در اسناد طغان در دوران قاجاریه از طغان به عنوان شهر طغان و در جائی دیگر به عنوان ده طغان یاد شده . گویا ده طغان بخش محدودی از منطقه ای بوده حاج آقا میرزا آقاسی در جایی نوشته سیاه آب های شوران و علی آباد را با نهر عظیمی که ۵۰ سنگ آسیاب را بگرداند ... به شهر طغان که تعمیر کرده طغان شاه بوده و در حال مخروبه شده بردم و آن زمین را مزروع ساختم بیست ده معتبر بزرگ باشد . حاج میرزا آقاسی دستور حفر قنواتی برای روستا های طغان و قلعه شوران و شوش آباد داده است . همچنین قلعه های شهر طغان را ساخته است . در ضمن ناصرالدین شاه ده طغان را برای هزینه سفر به خارج فروخته است . شغل بیشتر اهالی آن دامپروری و کشاورزی است . قدیمی ترین اقوام ساکن روستا شاهسوند ، تاجیک ، آقائی ، نفری ، کلکو و زندی می باشند و قلعه ای در داخل روستا بوده که اکنون کاملاً تخریب شده است . تپه باستانی بزرگ شمال روستای طغان که آثار سفال دوران های مختلف در اطراف آن به چشم می خورد . قدمت این تپه به دوران سلجوقیان تا ایلخانیان می رسد . طبق پژوهشنامه اداره کل میراث فرهنگی تهران .

منابع[ویرایش]

عنوان = آثار تاریخی ورامین باستان | مؤلفان = علیرضا تاجیک و سیده زهرا عطری | ناشر : انتشارات مهر امیرالمؤمنین ( ع ) | نوبت چاپ = اول - پاییز ۱۳۸۴ | صفحه ۱۴۶ و ۱۴۷

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.