پرش به محتوا

پیام شکیبا

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پیام شکیبا
زادهٔ1362
ملیتایرانی
پیشه
فعال حقوق دانشجویی
زندانی سیاسی

پیام شکیبا، زندانی سیاسی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی[۱] و عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه زنجان است[۲] که به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی به ۱۱ سال حبس و ۲ سال تبعید به برازجان محکوم شده‌است.[۳][۴]

دستگیری و زندان[ویرایش]

او در ۱۸ تیر سال ۱۳۸۷ توسط اداره اطلاعات زنجان دستگیر و پس از ۲۲ ماه با قید وثیقه آزاد شد.[۵] در سال ۱۳۸۸ در دادگاه انقلاب زنجان به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۶ ماه حبس تعزیری و ۶ ماه حبس تعلیقی تقلیل یافت. در سال ۱۳۸۹ وی برای تحمل محکومیت به زندان رفت و در همان سال پس از تحمل محکومیت حبس آزاد شد. پیام در سال ۱۳۹۱ در حین گذراندن تحصیلات دانشگاهی خود در رشته کارشناسی ارشد علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات تهران از دانشگاه اخراج شد.[۱] محرومیت از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد وی با ارسال نامه‌ای از سوی مرکز آزمون دانشگاه آزاد عملی شد و از حضور وی در امتحانات پایان ترم ممانعت به عمل آمد.[۲]

در ۳ اسفند ماه ۱۳۹۵ مجدداً توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد. او دو ماه اول بازداشت خود را در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین و سپس در سلولی چند نفره در همین بند گذراند.[۵] وی سپس به زندان گوهردشت منتقل شد.[۱] در تیر ۱۳۹۷ وی به ۱۱ سال زندان و ۲ سال تبعید به برازجان محکوم شد. هم‌اکنون در سالن ۱۰ بند ۴ محبوس است.

منابع[ویرایش]

  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «ملاقات با پیام شکیبا». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۷-۰۹.
  2. ۲٫۰ ۲٫۱ «مجید اسدی و پیام شکیبا: دو فعال دانشجویی بدون قرار بازداشت در بند ۲۰۹». رادیو زمانه. ۲۰۱۷-۰۵-۱۷. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۷-۰۹.
  3. "خبرگزاری هرانا | بایگانی‌ها پیام شکیبا - خبرگزاری هرانا" (به انگلیسی). Retrieved 2019-07-09.
  4. «پیام شکیبا زندانی سیاسی سابق بار دیگر به زندان محکوم شد». بالاترین. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۱-۰۵.
  5. ۵٫۰ ۵٫۱ «بازداشت یک دانشجو توسط وزارت اطلاعات؛۵۰ روز در سلول انفرادی بدون وکیل». صدای آمریکا. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۷-۰۹.