پرش به محتوا

چاه زول

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
چاه زول
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانخراسان رضوی
شهرستانخواف
بخشبخش سنگان
دهستانبستان (خواف)
مردم
جمعیت۱۱۲۲ نفر (سرشماری ۹۵)
کد آماری۱۳۸۷۰۹

چاه زول ، روستایی است از توابع بخش سنگان و در شهرستان خواف استان خراسان رضوی ایران.

جمعیت[ویرایش]

این روستا در دهستان بستان قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن (۲۰۷خانوار) ۸۸۷نفر بوده است.[۱]

منابع[ویرایش]

ویکی‌پدیا

جستجو

چاه زول: تفاوت میان نسخه‌ها

زبان

دریافت پی‌دی‌اف

پیگیری

ویرایش

→ تفاوت قدیمی‌تر

تفاوت جدیدتر ←

نسخهٔ ‏۶ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۵۹

۲ دقیقه پیش

2a01:5ec0:9814:fa3c:7c7a:c9ff:fed0:1a43

توصیف روستای مرزی عشایری چاهزول


== جمعیت ==

روستای چاهزول روستایی سر سبز با ابشار های مرتفع و کوهستان هایی سر به فلک کشیده در شرق ایران و در توابع شهرستان خواف خراسان رضوی قرار گرفته است .

این روستا مردمانی عشایر از طایفه ایل بزرگ بهلولی را در خود جای داده است و این دلاور مردان به جهت همسایگی و قرارداشتن در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان به نوعی حافظان مرز و بوم این کشور هستند.

مردمان این روستا در بین روستاهای مجاور به مهمان نوازی و مهمان دوستی معروفند.

دامداری و کشاورزی شغل اکثر مردمان زحمت کش این روستا میباشد که دام های سبک(گوسفند و بز)و دامهای سنگین(شتر)چهره ی زیبایی به روستا بخشیده و هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب میکند .

البته فرصت های شغلی زیادی در منطقه وجود دارد از جمله معدن سنگ اهن سنگان خواف که به عسلویه شرق کشور معروف است که متاسفانه با کم کاری و کوتاهی مسئولین این منطقه جوانان این روستای با وجود استنشاق گرد و خاک و مواد سمی و شیمیایی این معادن سهمی از این معادن نبرده و تمامی فرصت های شغلی خوب و مناسب نصیب غیر بومی ها گردیده است.

با جست و جو و صحبت با جوانان این روستا دریافتیم ک بدلیل گرانی علوفه و غذای دام دیگر دامداری و ادامه دادن شغل پدران و پدربزرگهایشان در زمانه امروزی صرفه اقتصادی نداشته و همه خواستار شغل دولتی و یا کار در معدنی که هم حقشان است و هم ضرر و زیانش را متحمل میشوند است.البته ناگفته نماند ک حدود ۹۰ درصد از جوانان روستا دارای مدارک تحصیلی بالا و مرتبط با معدن و معدنکاری را دارا هستند ک متاسفانه از تجربه و دانش انها در این معادن استفاده نگردیده است .

نبود اب شرب مناسب (اب شیرین )و واگذار نکردن زمین مناسب با توجه ب زمین های زیاد روستا برای کشاورزی جوانان زیادی را راهی شهر و شهرنشینی کرده است و بزرگان این روستا خواستار ایجاد فرصت شغلی و واگذاری زمین به جوانان به جهت جلوگیری از خالی شدن روستا و برگشت جوانان ب خاک اب و اجدادیشان را داشتند ک متاسفانه مسئولین پیگیر خواسته این مردمان شریف و مرز نشین و حافظان مرز این کشور نبودند.

ج

این روستا در [[دهستان بستان (خواف)|دهستان بستان]] قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن (۲۰۷خانوار) ۸۸۷نفر

بوده است.<ref>[http://www.sci.org.ir/content/userfiles/_census85/census85/natayej/abadifil/05.xls درگاه ملی آمار]</ref>

ویکی‌پدیا

سیاست حفظ حریم خصوصی شرایط استفادهنمای رایانه